Dodatki naredijo avto

17. 5. 2007
Deli

Ni vse samo v znamki vozila, pomembno je, kaj vas v njem razvaja.

1. Naj sopotniki uživajo med vožnjo z barvnim LCD-prikazovalnikom Panasonic CQ-VHD9401N. Stropni predvajalnik je še tanjši z novim devetpalčnim zaslonom. Podpira DVD-video, DVD-R/RW, video CD in CD-R/CD-RW, predvaja WMA-, MPEG4- in MP3-formate, lahko pa si samo ogledujete JPG-slike. Vgrajen infrardeč oddajnik avdiosignal pošilja na brezžične slušalke, tako da lahko v poslušanju uživa tudi samo en potnik, ali pa uporabite sistem Private Mode, s katerim lahko potniki na sprednjih in zadnjih sedežih uživajo v različnih zabavnih vsebinah.

www.panasonic.com

2. V Evropi bo kmalu na trgu dolgo pričakovani navigacijski sistem TomTom GO 910. Možnost govornih navodil naj bi bila v 36 jezikih (zdaj je samo v osmih), za prostoročno telefoniranje bo poskrbela modrozoba povezava, 12 GB prostora in MP3-predvajalnik bosta zadostovala za najbolj izbirčne, saj lahko shranite do tisoč pesmi ali celo slik. Ponuja možnost upravljanja kjerkoli v avtu, obljublja pa tudi zelo popolne zemljevide Evrope, ZDA in Kanade. Preprost je za uporabo, saj ni nadležnih odvečnih gumbov, poleg tega ga lahko namestite kjerkoli v avtomobilu in je tudi snemljiv.

www.tomtom.com

3. Brez glasbe bi bilo mnogim zares dolgčas v jeklenem konjičku. Harman Kardon drive+play display omogoča preprosto spremljanje želenega izbora pesmi, upravljate pa ga s preprostimi funkcijami, ki so nameščene tako, da so najlaže dostopne – kar na prestavni ročici. Je kompatibilen z iPodom oziroma z večino prenosnih glasbenih predvajalnikov, ki imajo USB. Možnost brezžične povezave vsebuje radijski sprejemnik, hitro iskanje z glasovnimi navodili in modrozobo povezavo, ki omogoča brezžično telefoniranje.

www.harmankardon.com

4. Poskrbite za varnost svojih ljubljenčkov. Skoraj vsak model avtomobila vsebuje možnost dokupa pregrade za ljubljenčke, če pa to ni mogoče, se tudi zaradi svoje varnosti pametno zavarujte. Pasji varnostni pasovi Greendog so različnih velikosti in tako primerni za vse pasme psov. Pas je tudi za psa bolj varen, saj so trakovi širši, spredaj na prsih je pas tudi podložen in psa lepo oprime. Za vse tiste, ki ste izbirčni, so poskrbeli tudi z veliko izbiro barv.

www.greendog.cz

5. Sonyjev avtoradio MEX-BT2500 ima modrozobi vmesnik in funkcijo za prostoročno telefoniranje. Predvaja CD-je s podporo MP3 in WMA. Za bolj kakovosten zvok bo poskrbelo ohišje DRIVE-S, vgrajen ima tudi mikrofon, izhodna moč je 4 x 52 W S-MOSFET, priložen pa je še infrardeči kartični daljinski upravljalnik RM-X304.

www.sony.com

6. Vi vozite, sopotnica pa, namesto da bi se ogledovala v ogledalcu na senčniku, na njem gleda najnovejši film. Chinavasion predstavlja DVD-predvajalnik z zaslonom, ki ima nešteto funkcij in podpira videoformate: DVD, DVD Audio, DVD-R/W, HDVD, DVCD, DVIX, MP3, MP4, CD-R /W in VCD. Če ne želite gledati filmov, pa se lahko prepustite glasbi ali poslušate radijski sprejemnik. Vključuje tudi daljinski upravljalnik.

www.chinavasion.com

7. Pri vzvratni vožnji zagotovo pomaga pogled na zaslon, na katerem vidite, koliko od ovire je zadek avtomobila. Pri večini avtomobilskih znamk vas bodo pri najbolj opremljeni različici razvadili z zaslonom za vzvratno vožnjo. In če nimate najbolj opremljenega avtomobila in tudi ne dobrega občutka za parkiranje, si lahko sami namestite kamero na zadnji del avtomobila in zaslon v svoj avto.

www.smartpark.net

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol