Dodge Nitro naprodaj pri nas

19. 5. 2007
Deli

Nitro (dušik) se mu reče, piše se pa Dodge. Tudi na pogled je strupen, sicer pa gre za velik (4, 5 metra dolžine) športni 'terenec', ki nadaljuje s Calibrom začeto evropsko ofenzivo te blagovne znamke. Med tremi mogočimi motorji zanj sta dva bencinska (3, 7 in 4, 0 litra, oba V6) in v Sloveniji na voljo le po naročilu, najbolj zanimiv pa je zagotovo štirivaljni, 2, 8-litrski turbodizel sodobne gradnje (ima tudi turbopuhalo s prilagodljivim kotom lopatja) s 130 kilovati največje moči.

Zanimiv pristop k oblikovanju (tudi notranjosti! ), ekskluzivnost znamke in precej bogata oprema, med drugim tudi štiri varnostne blazine, ESP, popoln električni paket, deljiva zadnja klop, vzdolžna strešna nosilca, zatemnjena stekla, avdiosistem s šestimi zvočniki in možnostjo predvajanja datotek v mp3 formatu - vse to sodi v paket SE in z omenjenim turbodizlom ter ročnim (6) menjalnikom takšen Nitro stane 29.990 evrov.

Samodejni menjalnik zahteva doplačilo okrog tisoč evrov, bogatejši paket opreme SXT pa 2.800 evrov. Komur morda Nitro ni čisto všeč in vseeno prisega na blagovne znamke pod okriljem Chryslerja, bo v kratkem (vsekakor pa pred novim letom) lahko kupil Avengerja, novega Wranglerja, Compassa ali Patriota, kakor napoveduje slovenski zastopnik.

Foto: Dodge

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol