Donacija Zavarovalnice Triglav za mlade upe

8. 3. 2016
Deli

Zavarovalnica Triglav in zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti "Vse bo v redu" že četrto leto zapored vabita mlade in nadarjene posameznike s področij športa, umetnosti in znanosti k prijavi na razpis, s katerim bodo najmanj osmim mladim talentom podelili pomagali pri njihovi dejavnosti. Prijava na razpis je mogoča do 23. marca 2016.

Sredstva za podporo mladim upom bosta zagotovila zavod "Vse bo v redu" in podjetje PRO PLUS, znani slovenski pevci pa bodo gledalce poskušali prepričati z neverjetnimi preobrazbami in glasbenimi dosežki, tudi v korist bodoči generaciji mladih upov, ki si bodo s sredstvi iz skupnega fonda lahko privoščili nadgradnjo ali mirnejše nadaljevanje znanstvene, umetniške ali športne kariere.

Strokovna komisija bo med prejetimi prijavami pripravila ožji izbor 20 mladih nadarjenih posameznikov v starosti med 16 in 19 leti. Med kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bo sredstva prejelo najmanj osem nadarjenih mladih športnikov, umetnikov in znanstvenikov. Vsaj sedem mladih športnikov, umetnikov ali znanstvenikov bo na osnovi dogovorjenih meril izbrala razpisna komisija, enemu nadarjenemu posamezniku pa bodo sredstva dodelili z javnim glasovanjem na spletni strani www.mladi-upi.si.

Kandidate, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo javnosti predstavili na spletni strani www.mladi-upi.si, kjer si lahko ogledate tudi dosežke 36 mladih upov, ki so v zadnjih treh letih že prejeli sredstva v skupni višini 160.000 EUR, ki so jim omogočila nadaljevanje kariere.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja