Doživite dirko Mille Miglia v Mercedesu-Benzu 300 SLR s Stirlingom Mossom za volanom

18. 5. 2015
Deli
Doživite dirko Mille Miglia v Mercedesu-Benzu 300 SLR s Stirlingom Mossom za volanom (foto: Daimler-Benz)
Daimler-Benz

Mercedes-Benz je pripravil poseben 360-stopinjski interaktivni video posnetek, s katerim je obeležil 60. obletnico zmage Stirlinga Mossa in Denisa Jenkinsona na tej dirki.

Stirling Moss in Denis Jenkinson sta namreč 1. maja 1955 po desetih urah, sedmih minutah in 48 sekundah vožnje osvojila zmago na znameniti dirki Mille Miglia. Po povsem običajnih in nič kaj lahkih italijanskih javnih cestah tistega časa sta svojega Mercedesa-Benza 300 SLR s štartno številko 722 gnala s povprečno hitrostjo 160 kilometrov na uro, kar še vedno velja za enega največjih vozniških dosežkov vseh časov.

Od tedaj je minili šestdeset let, znamenitih dirkalnikov s tovarniško oznako W 196 R pa je ostalo le osem. Med njimi je tudi dirkalnik s štartno številko 722, s katerim se je Stirling Moss spet popeljal po cestah, na katerih je nekoč zmagal, in posnel 360-stopinjski filmček, ki si ga lahko ogledate na Mercedes-Benzovi spletni strani. Z njegovo pomočjo se lahko ne le "popeljete" na izlet, ampak lahko z vlečenjem miške preko posnetka spreminjate tudi svoj vidni kot. Za še večjo pristnost doživetja poskrbi tudi tridimenzionalna zvočna kulisa.

Film si bodo uporabniki lahko naložili tudi na svoje mobilne napravice in sicer preko aplikacij iTunes in Android Store.