Druga dirka Žvanu!

4. 7. 2010
Deli

Peter Žvan je (kot lani) na drugi dirki Avtomagazinovega Drift Pokala na poligonu AMC Mičevec pri Zagrebu dokazal, da tudi letos resno štarta na naslov prvaka.

Zmagovalec prve tekme in že lani njegov najhujši tekmec, Gregor Sedlar, je tokrat presenetljivo izpadel že v osmini finala. V prvi vožnji se je zavrtel in ker je vedel, da ničla zaradi vrtenja pomeni, da mora v drugi vožnji dvoboja s Šuštaršičem tega prisiliti v vrtenje ali prehiteti, je v zadnji ovinek zapeljal na vse ali nič, poskusil s prehitevanjem, zadel Šuštaršiča in si prislužil še drugo ničlo. V tolažbo mu ostaja le dejstvo, da je gledalce s svojo odločno potezo spravil na noge in v navdušenje.

Šuštaršič se je nato prebil do polfinala, kjer ga je izločil Žvan (ki je ped tem odpravil Marka Đurića, ki tokrat ni bil razpoložen), v boju za tretje mesto pa je izgubil proti domačinu (in glavnemu organizatorju prireditve) Marinu Piriću.

Drugi finalist Gostinčar je na kvalifikacijah dosegel najboljši rezultat, nato pa izločil Keršiča, Gombača in Pirića (ta je v napetem četrtfinalu za las ugnal odličnega povratnika (in nekdanjega zmagovalca v tem tekmovanju) Josipa Žagarja.

Tudi v finalu je šlo na tesno, saj so odločale malenkosti, Gostinčarja pa je dokončno pokopala nenatančnost v zadnji vožnji, ko je zadel stožce.

Rezultati:

1. Peter Žvan

2. Tadej Gostinčar

3. Marino Pirić

4. Miha Šuštaršič

Popolni rezultati in točkovanje so v pripetih datotekah.

Foto: Samo Vukas

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja