Finale AM Drift pokala: Prvak brez zmage

29. 9. 2007
Deli

Tretja in četrta dirka Avtomagazinovega drift pokala na stezi Raceland v Krškem je postregla z razburljivim razpletom. Kljub temu, da ni zmagal na niti eni dirki letošnjega pokala, je Peter Cimerman postal skupni zmagovalec.

Na tretji, posamični dirki, je dotedanji vodilni v skupnem seštevku, Hrvat Josip Žagar, po nekoliko slabši predstavi nepričakovano izpadel že v polfinalu. Še večje presenečenje pa je bilo, da se je v finalu Petru Cimermanu in Petru Žvanu pridružil letošnji novinec Gregor Ivič, ki pa se v samem finalu z obema Petroma ni mogel kosati. Na koncu je slavil Žvan pred Cimeranom, ob tem pa velja omeniti, da je Žvanu avto odpovedal že v predtekmovanju in je nastopal kar s Cimermanovim dirkalnikom.

Na četrti, twindrift dirki, je Žagar še enkrat pokrbel za neprijetno presenečenje, saj je po dveh napakah izpadel v četrtfinalu. Bolje je šlo drugemu hrvaškemu predstavniku, Marinu Piriću, ki je na koncu osvojil tretjo mesto, v finalnem nastopu pa sta se pomerila Peter Cimerman in zmagovalec letošnje revijalne twindrift dirke v Logatcu Edis Kudić. Kudič je tako še enkrat dokazal, da mu neposredni dvoboji v driftu ustrezajo, v finalu pa je imel nemalo sreče, saj je na dirkalniku Petra Cimermana odpovedal diferencial. Tako si je Cimerman privozil še četrto letošnje drugo mesto, ob le petem mestu Žagarja pa je bilo to tudi dovolj za osvojitev naslova.

Tretja (posamična) dirka:

1. Peter Žvan

2. Peter Cimerman

3. Gregor Ivič

Četrta (twindrift) dirka:

1. Edis Kudić

2. Peter Cimerman

3. Marino Pirić

Skupni zmagovalec:

1. Peter Cimerman

V prihodnjih dneh bomo na naši spletni strani objavili podrobnejšo reportažo z dogodka, video ter uradno tabelo z uvrstitvami vseh nastopajočih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"