Končni vrstni red AM Drift pokala 2007

15. 10. 2007
Deli

Motorji so se ohladili, gume tudi, pa tudi pregrete glave nekaterih tekmovalcev in gledalcev so sprijaznile z realnostjo: AM Drift pokal 2007 je končan in imamo prvega prvaka.

Peter Cimerman sicer ni odnesel niti ene zmage, je pa dokazal, da je konstanten in predvsem tisto, kar ni uspelo njegovemu največjemu konkurentu, Josipu žagarju, v odločilnih trenutkih (vsaj v drugem delu sezone) hladnokrven in natančen.

Tisto, kar je z nepotrebnimi napakami zapravil na prvih dveh dirkah, je nadomestil na drugih dveh, ko je ravno Žagar pod pritiskom branjenja vodilnega mesta v skupnem seštevku klonil in pokazal nekaj najslabših voženj svoje sezone.

Da bo treba nanj resno računati naslednje leto, je pokazal Peter Žvan, ki je na 3. dirki z zelo konkurenčnim avtom zlahka odpravil vse konkurente, kralj twindriftov pa očitno ostaja Edis Kudić.

In naslednje leto? Načrtujemo AM Drift pokal 2008, tokrat kot uradno pokalno prvenstvo AŠ2005, z vsaj štirimi dirkami (Logatec in Raceland seveda ostajata v koledarju, morda se pridruži še kaka nova steza), veliko udeležbo tujih tekmovalcev (ene od dirk bo verjetno štela za nemško prvenstvo IDC, dogovarjamo se z Italijani) in predvsem še večjo medijsko pokritostjo . .

AM Drift pokal 2007, rezultati:

1. dirka, Blagomix Racing Park (21.4.2007)

2. dirka, Slovenj Gradec (10.6.2007)

3. dirka, Raceland (29.9.2007)

4. dirka - twindrift, Raceland (29.9.2007, nočna dirka)

Končno točkovanje

Med sorodnimi novicami najdete številne zanimive članke in videoposnetke iz vseh štirih tekmovanj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja