Melk ostaja slovenski

1. 6. 2008
Deli

Prva tekma letošnje avstrijske drift serije DCA, ki je s skoraj 60 prijavljenimi tekmovalci potekala v soboto na avstrijskem Wachauringu, je slovenskim drifterjem prinesla nove pokale.

Foto: Gašper Tršan, Matej Grošelj

Luka-Marko Grošelj je z "ravnokar sestavljenim" zmogljivim M3 e36 (katerega prve testne kroge bralci AM najdete tukaj) osvojil zmago v skupni razvrstitvi in razredu R2, njegov kolega Peter Žvan pa z 2, 5 litrskim 325i (s katerim je pred dobrim mesecem zmagal v Logatcu) v razredu R1.

Zahtevna postavitev steze (predvsem v prvem delu, ki je tekmovalcem sicer lep dan "zagrenil" s kombinacijo zavojev spreminjajočega se ritma) je hitro pokazala, da bo vrh rezerviran le za najbolje pripravljene voznike. V sistemu "Best of three", kjer gre v razvrstitev samo najboljsi poizkus vsakega tekmovalca, sta slovenska aduta zmagi dosegla z dobrimi drsenji v drugem krogu, ko sta ob hitrih drsenjih (tudi zavoljo kvalitetnih gum) uspela najti idealno linijo s pravočasnimi vstopi v apekse zavojev. 2. tekma avstrijskega DCA bo 21. 6. v Lebringu.

Več o samem tekmovanju pa v Avto magazinu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"