Spektakel se začenja 28. aprila!

3. 4. 2013
Deli

Le še nekaj tednov nas loči od pričetka nove sezone najtaraktivnejšega avtomobilskega športa pri nas, Avto Magazinovega Drift pokala, letos ob pomoči Monster Energy Drinka.

Najboljši slovenski, hrvaški, avstrijski in italijanski dirkači se bodo prvič pomerili 28. aprila na stezi v Logatcu. Naslov bi moral braniti Gregor Sedlar, ki pa po prodaji dvakrat zmagovitega dirkalnika novega očitno ne bo uspel pripraviti do prve dirke, kar seveda močno zmanjšuje njegove možnosti za tretjo zaporedno skupno zmago. Močni konkurenci slovenskih drifterjev se bodo tudi letos pridružili hrvaški kolegi, bodo v prvenstvo spet prinesli veliko svežine predvsem na avtomobilskem področju, saj imajo precej zanimivih dirkalnikov, od Nissanovega Skylina do turbo Toyota AE86 –najbolj priljubljen dirkalnik pa bo po napovedih tudi letos BMWjeva serija 3.

Glavni kandidati za naslov (če Sedlarju ne uspe pripraviti novega dirkalnika) so tako Uroš Berdajs in Rok Keršič ter Hrvata Skoko in Zrnčević, seveda pa lahko na zmage računa še precej širši krog dirkačev – konec koncev napoveduje nastop pri nas tudi cela četa italijanskih dirkačev, ne gre pa pozabiti niti na hitrega in atraktivnega Avstrijca Clemensa Kaudererja.

Poleg dveh dirk v Logatcu bo za Avto Magazin Drift Pokal štela vsaj ena dirka pri južnih sosedih, najbolj pa nas vse seveda zanima, ali bo lanskim organizatorjem tudi letos uspelo organizirati dirko v Ljubljani.

Okvirni koledar AM Drift pokala pod pokroviteljstvom Monster Energy Drink:

28. 4. Logatec

2. 6. Zagreb

1. 9. Logatec

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja