V nedeljo 1. dirka Avto Magazinovega Drift pokala

26. 4. 2013
Deli
Gregor Sedlar (desno) letos ne bo branil naslova, eden resnejših kandidatov za njegovega naslednika pa je Uroš Berdajs (levo)

Le še nekaj dni nas loči od pričetka nove sezone najatraktivnejšega avtomobilskega športa pri nas, Avto Magazinovega Drift pokala, ki ga od letos podpira tudi Monster Energy.

Najboljši slovenski, hrvaški, avstrijski in italijanski dirkači se bodo prvič pomerili 28. aprila na stezi v Logatcu. Naslov bi moral braniti Gregor Sedlar, ki pa se je po prodaji dvakrat zmagovitega dirkalnika odločil, da bo letošnjo sezono izpustil in se bolj posvetil organizaciji dirk. Močni konkurenci slovenskih drifterjev se bodo tudi letos pridružili hrvaški kolegi, bodo v prvenstvo spet prinesli veliko svežine predvsem na avtomobilskem področju, saj imajo precej zanimivih dirkalnikov, od Nissanovega Skylina do turbo Toyota AE86 –najbolj priljubljen dirkalnik pa bo po napovedih tudi letos BMWjeva serija 3, poleg njih pa bo na stezi tudi cela drifterjev iz Avstrije in Italije.

Glavni kandidati za naslov so tako Uroš Berdajs, Rok Keršič, pa tudi na Miho Šuštaršiča, Gašperja Tršana in Benjamina Čemasa ne gre pozabiti, poleg njih pa sta močna tudi Hrvata Skoko in Brkljačič, seveda pa lahko na zmage računa še precej širši krog dirkačev.

In izpustite priložnosti, da sedete na desni sedež najboljših drifterjev - od 12 do 13 ure bo na sporedu Drift taksi!

Spored dirke (nedelja, 28. april, Blagomix racing par v IOC Zapolje pri Logatcu):

9:00-12:00 Treningi

12:00-13:00 Taxi Drift

13:00 Dirka

16:00 Podelitev nagrad in zaključek

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"