V nedeljo nov spopad drifterjev!

27. 9. 2010
Deli

Najboljši vozniki AM drift pokala se konec tedna odpravljajo v Zagreb, kjer bodo na stezi AMC Mičevec nastopili na 3. dirki hrvaškega prvenstva CDC, ki je hkrati 4. dirka AM drift pokala.

Oddane prijave obetajo prave mednarodne dvoboje, saj organizatorji poleg standardne slovenske in (domače) hrvaške zasedbe pričakujejo tekmovalce iz Bosne, Srbije, Italije in Madžarske.

Posebej nevaren naj bi bil ravno Italijan Marco Blasutta z 'Emtrojko' (E36), ki je slast zmage na hrvaških tleh okusil pred slabim mesecem v Osijeku. V Avtomagazinovem drift pokalu štren pri točkovnem vrhu ne more mešati, utegne pa jo zagosti kakšnemu našemu favoritu in s tem posredno pomagati drugemu.

Proti njemu pogledujejo predvsem vodilni Peter Žvan, Gregor Sedlar in domači adut Marino Pirić, ki se vsi še (upravičeno) nadejajo končnemu zmagoslavju.

Zvrhano mero motivacije za povsem napadalen pristop imajo tudi nekateri vozniki, ki na tekmovalnih lestvicah sicer vselej visoko kotirajo, a se jim načrti na prejšnji dirki niso ravno izšli po željah. Miha Šuštaršič je, denimo, v Zagrebu že pridrsel do polfinala, na logaški dirki pa je delal začetniške napake in si zaprl vrata najboljše šestnajsterice.

Ali pa Tadej Gostinčar - Ljubljančan je na stezi blizu Vrhnike izpadel 'že' v četrtfinalu, zato želi svojo žrtev maščevati prav v hrvaški zibelki drifta. Ne pozabimo, tam je bil pred približno tremi meseci že drugi, v posamičnih vožnjah pa je celo dominiral in ostalim tekmovalcem pokazal, kako se cilja vrhove zavojev.

Potem je tu še nepredvidljivi Benjamin Čemas - ponavadi si svoje čelade s taktiko sicer ne beli preveč, a je ravno zaradi tega nevaren in večkrat izloči tudi najožje favorite. Na zadnji dirki je to spoznal Gostinčar, saj mu je Čemas rutinirano vzel mero.

Organizatorji za 30 kun, kolikor stane vstopnica, obljubljajo tudi pester spremljevalni program, od pomanjkljivega čiščenja avtomobilov pomanjkljivo oblečenih 'čistilk', do iskanja najmočnejšega avtomobila, taksi voženj, drifta z modeli na daljinsko vodenje . .

Vrata se za gledalce odprejo ob 9. uri in prav zanimivo bo videti, če lahko tokrat kateremu izmed hrvaških voznikov uspe precedenčna zmaga na domačih tleh.

V videu si oglejte, kakšno je bilo vzdušje na julijski zagrebški dirki.

Video: Arhiv CDC

Foto: Arhiv AM

Croatian-Drift-Challenge-2010-rd-1[www.savevid.com]