Video: Driftajmo po Grobniku ...

20. 9. 2007
Deli

… se je kmalu po uspešnih nastopih naših drifterjev v Italiji in Avstriji porodila ideja v glavah uredništva. Rokavica, ki smo si jo vrgli sami, je pomenila izziv posebne vrste: drseti po hitri stezi, ki je v svoji zgodovini gostila že ničkoliko avtomoto tekmovanj najvišje ravni. Pri tem smo se zavedali, da bodo povprečne hitrosti drsenja večje od 120 km/h, kar v cestnem prometu že skoraj predstavlja najvišjo dovoljeno hitrost na avtocesti.

V ogenj smo poslali najboljšega slovenskega drifterja in člana Avto magazinovega drift teama Luko-Marka Grošlja, ki se je po treh zaporednih zmagah v tujih drift serijah dodobra ogrel in bil pripravljen tudi na ta izziv. Seveda smo za vas akcijo posneli in jo prikazujemo v videu.

Misija je uspela, voznik in avtomobil sta se z uničujočo grobniško asfaltno podlago hitro spoprijateljila, poleg tega pa smo domov prišli bogatejši še za nekaj spoznanj: da je moč kontrolirano drseti tudi s hitrostjo več kot 180 km/h, da se da skoraj povsem nove pnevmatike uničiti v samo dveh krogih hitrega drsenja, da 320 konjskih moči na takšni stezi postane podhranjenih, ter da pri teh hitrostih napak ni priporočljivo delati.

Vsekakor dober trening za našega voznika, še posebno v luči priprav na naskok drifterskega rekorda v Zelenem peklu (Nordschleife). A to je že druga zgodba …

Foto: Gašper Tršan

Grobnik2