Žvanu še druga zmaga

30. 8. 2009
Deli
Žvanu še druga zmaga (foto: Matej Grošelj)
Matej Grošelj

Lanski zmagovalec Avto Magazinovega drift pokala Peter Žvan je po slabem začetku sezone (na prvi dirki v Logatcu je bil šele peti) z drugo zaporedno zmago dokazal, da še resno računa na naslov prvaka. V pokal se je s tretjim mestom odlično vrnil Peter Cimerman.

Tretja dirka AM drift pokala je ponovno potekala na Blagomix Racing Parku pri Logatcu, a s popolnoma novo, precej hitro in tehnično zahtevno postavitvijo steze. Kako težka je bila, priča tudi dejstvo, da si niti eden izmed tekmovalcev v posamičnih nastopih ni prislužil ocene 10 - še devetice so bile izjemno redke.

V dvoboje najboljše šestnajsterice so se prebili vsi favoriti, že v četrtini finala pa smo bili priča dvoboju dirke. Cimerman in Pirić sta dvoboj ponavljala kar dvakrat, na koncu pa je odločila ena sama točka in Cimerman se je prebil v polfinale. Tam je izpadel proti Žvanu, v drugem polfinalu pa je Sedlar zanesljivo izločil Đuriča, ki mu (oziroma njegovemu avtu) proga ni najbolj ustrezala.

Finalni dvoboj je bil presenetljivo kratek: Sedlar se je v vsakem dvobolju po enkrat zavrtel in tako zmago, pa tudi prvo mesto v skupnem seštevku AMDC po treh dirkah (do konca sta še dve), prepustil Žvanu.

Rezultate najdete tukaj, skupno točkovanje po treh dirkah pa tukaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"