Dronekhana One: Gymkhana v zraku

16. 8. 2016
Deli

Ford je najboljša pilota dronov na svetu združil v videu, v katerem sta se spopadla z zahtevno izkušnjo, ki je vključevala tudi driftarskega Focusa RS, kadečega se Mustanga in robota.

16-letni Luke Banister in 22-letni Brett Collins sta podvig izvedla v garaži Fordove upravne stavbe v Kölnu, kjer trenutno poteka največji evropski sejem interaktivnih iger Gamescom, ime pa je odločilo kar namigovanje na znameniti YouTube fenomen Gymkhano s Kenom Blockom v glavni vlogi.

Banister in Collins sta svoja drona Tornado XBlades preko steze s številnimi ovirami, med katerimi so bili driftarski Focus RS, kadeči se Mustang, robot, na široko odprti B-Max in visoko postavljeni Ranger, krmilila s pomočjo posebnih očal, ki so jima omogočila pogled kot iz pilotskega sedeža. Let dronov je v slogu filma Matrica snemalo 36 kamer GoPro. Svetovni prvak v poletih z droni Bannister je po podvigu povedal: "Bilo je, kot da bi vstopil v kokpit. Steza je bila zelo zahtevna in bilo je tudi nekaj spodrsljajev – ampak vsaj Mustang je v redu in to je vse, kar šteje."

Ford je poleg tega pet igralcev računalniških iger iz Evrope povabil v Köln, kjer bodo na konzoli Forza Motorsport 6 poskušali postaviti novi Guinnessov svetovni rekord z naslovom "najdaljši video maraton v dirkaški igri". Z virtualnim Fordom GT bodo 48 urin eno minuto dirkali na virtualnem dirkališču Le Sarthe, kjer sicer poteka dirka 24 ur Le Mansa, na kateri je letos zmagal pravi Ford GT. Dirka se je začela danes ob 14:00.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"