Družino Schumacher izsiljeval njihov varnostnik, posredovati je morala policija

10. 7. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Zbiral je kočljive fotografije in zanje zahteval vrtoglave vsote denarja!

Po hudi poškodbi Michaela Schumacherja na smučanju leta 2013 njegova družina vse zasebne zadeve, vključno z njegovim zdravstvenim stanjem, še vedno skrbno skriva pred javnostjo. Zaradi velikega zanimanja o dogajanju okoli družine Schumacher pa se je v tem času pojavilo veliko zlobnih oportunistov, ki so njihovo nesrečo poskusili izkoristiti za lastno korist.

To velja tudi za 52-letnika, ki je nekoč kruh služil kot varnostnik družine Schumacher. Ta je v sodelovanju s 53-letnikom, ki so ga poimenovali Yilmaz T, in njegovim 30-letnim sinom zbiral njihove zasebne družinske fotografije. Tudi take, ki legendo Formule 1 prikazujejo po njegovi smučarski nesreči.

Profimedia

Po poročanju nemškega medija Bild naj bi v zameno za fotografije zahtevali kar 15 milijonov evrov! V nasprotju bi fotografije objavili na temnem spletu, dokazno gradivo o posedovanju fotografij pa so predložili tudi družini.

Ta je seveda takoj obvestila policijo, ki je zgodbo že pripeljala korak bližje srečnemu koncu. Yilmaza in njegovega sina so aretirali že 19. junija, ta teden pa so pod ključ spravili še nekdanjega varnostnika. Ob njegovi aretaciji in preiskavi kar osmih rezidenc so zasegli več kosov dokaznega gradiva, je sporočilo tožilstvo v Wuppertalu.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan