DS4: ob prenovi v dvoje

31. 8. 2015
Deli

DS4, ki ga je znamka DS Automobiles od leta 2011 do danes prodala v več kot 115 tisoč primerkih, je dobil nov zagon v dveh različicah: kot kombilimuzina DS4 in križanec DS4 Crossback.

Med oblikovnimi novostmi izstopa predvsem novi prednji del z masko DS Wings in osvetlitvijo DS LED VISION, ki jo DS4 povzema od večjega DS5. Od predhodnika je podedoval kombinacijo tekočih karoserijskih linij, dodatka elementov v kromu in zmogljivih motorjev. DS4 Crossback temu dodaja še 30 milimetrov višjo oddaljenostjo dna od tal, velika črna kolesa, zaščito blatnikov, strešne nosilce in druge elemente, ki ga v nasprotju z elegatno kombilimuzino DS4 delajo bolj terensko robustnega.

Za personalizacijo DS4 je poskrbljeno z 38 različnimi barvnimi kombinacijami karoserije in strehe, ki so novost v tem avtomobilskem razredu. Kot se za znamko spodobi, je solidna tudi ponudba opreme za varnost in udobje, poskrbljeno pa je tudi za povezljivost z mobilnimi pripomočki. Na voljo je tudi ponudba DS Connect Box, ki obsega asistenčni paket SOS & Assistance, virtualno servisno knjižico Monitoring, paket za lokalizacijo Mapping in paket za sledenje ukradenim avtomobilom Tracking.

Ob uvedbi na trg oktobra bo DS4 na voljo s tremi bencinskimi in tremi dizelskimi motorji, kupci DS4 Crossback pa bodo lahko izbirali med dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema. Obe različici bosta opremljeni s funkcijo za izboljšanje oprijema pogonskih koles Intelligent Traction Control, ki bo prišla do izraza predvsem pri bolj terensko navdahnjenem DS4 Crossback.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"