Dvojni strokovnjak

28. 3. 2007
Deli

Novi Peugeot Expert, ki ga lahko odslej kupite kot gospodarsko vozilo (furgon) ali kot limuzinski kombi (Tepee), je zapeljal na slovenske ceste.

Različica furgon se kot tekmec Oplu Vivaru, Renaultu Traficu in VW Transporterju lahko pohvali z večjim tovornim delom (5, 6 ali 7 kubikov in nosilnost do 1200 kilogramov, odvisno od različice! ), udobnejšim in bolje založenim potniškim delom (v serijsko opremo spadajo osrednja ključavnica, voznikova varnostna blazina, ABS, dnevne luči in električno pomični stranski šipi) in seveda poskočnima motorja (1.6 Hdi z 90 'konji' in 2.0 Hdi z 120 'konji'). Drobnoprodajna cena za furgona se giblje od 19.004 do 22.684 evrov.

Hkrati s furgonom pa so pri Peugeotu Slovenija predstavili še potniško različico Tepee, ki lahko (odvisno od notranje razporeditve, saj se lahko sedeži preklopijo ali odstranijo) sočasno prevaža od dva do devet potnikov. Ponujajo tri ravni opreme (Confort, Loisir in Business), katere lahko nadgradite tudi z dolgim seznamom dodatne opreme, motorji prav tako trije (1.6 Hdi z 90 'konji' in 2.0 Hdi s 120 ali 136 'konji'), le da je pri šibkejši različici na razpolago petstopenjski ročni menjalnik, pri dveh močnejših pa šeststopenjski.Cena različice Tepee se začne pri 21.482 in konča pri 29.278 evrov.

Foto: Peugeot

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol