Novice Promocijsko sporočilo

E-kolesa: hitreje v mesto in lažje na Golovec

18. 12. 2023
Deli

Ko so se pred leti na trgu začela pojavljati električna kolesa, se je del kolesarjev nad tem močno zgražal in ob pivu po furi se je razvila premnoga debata o tem, kako elektromotorji nimajo mesta v dobrem starem biciklu na pedale. Vsak od nas pozna koga, ki je v teh letih spremenil pogled na električna kolesa in je iz zagrizenega nasprotnika postal lastnik ter velik promotor vožnje z e-kolesom. 

Če se sprašujete zakaj, je odgovor precej preprost: z e-kolesom se tako v mestu kot tudi zunaj urejenih poti lahko premikate hitreje, medtem ko uporabniška izkušnja ni nič manj prijetna kot pri 'običajnem biciklu'. V službo tako prikolesarite brez znojenja, lokalne gorsko kolesarske traile pa preprosto bolje izkoristite, ker gre navzgor hitreje.

Mestna e-kolesa Husqvarna: brez znojenja in hitreje kot avtomobil

Husquarna

Gneča v mestih je vsako leto hujša, pot v službo in domov pa povprečnemu Slovencu vsak dan vzame približno eno uro. Za tiste, ki so od delovnega mesta oddaljeni manj kot 10 kilometrov, je lahko električno kolo odlična alternativa avtomobilu ali celo javnemu prevozu praktično skozi vse leto.

Med delovniki je v popoldanskem času značilna gneča med Rudnikom in Škofljico, takšna pot z avtomobilom pogosto traja približno 40 minut, ki jih vozniki avtomobilov praviloma preživijo v stoječi ali zelo počasni koloni. Enako, torej približno 7 kilometrov dolgo pot, lahko z električnim kolesom opravite po urejeni vzporedni cesti v manj kot polovici tega časa.

Husquarna

Četrt ure v vsako smer torej preživite telesno aktivni, ob tam pa se zaradi asistence elektromotorja ne potite. E-kolesa so tako prijazna vašemu zdravju, drastično zmanjšajo vaš čas na poti in vam omogočijo, da lep del povračila potnih stroškov ostane v vaši denarnici. Urejena in varna kolesarska parkirišča v Ljubljani pa vam prihranijo čas in denar, ki bi ga sicer zapravili za plačljiva parkirišča.

Švedsko podjetje Husqvarna z več kot 300-letno zgodovino proizvodnje motoriziranih prevoznih sredstev, zadnjih nekaj let intenzivno sodeluje tudi na trgu električnih koles. Njihovo linijo urbanih koles Towner, Tourer in Gran City si lahko ogledate pri ljubljanskem trgovcu MotoXgeneration.

Husqvarna Hard Cross: Ovire ne obstajajo

Husquarna

Med tistimi, ki na gorsko kolo sedejo v prostem času, je bilo v preteklosti mnogo skeptikov glede električnih koles. Takšnih, ki so razvoj te panoge spremljali zadržano ali pa bili celo proti tovrstnim kolesom. Z razvojem koles, kot so linije Husqvarna Hard Cross, Mountain Cross in Light Cross, so električna kolesa postajala vse bolj priljubljena predvsem zato, ker z njimi lahko bolje izkoristite svoj prosti čas.

Govorili smo z enim od uporabnikov kolesarskega parka Golovec Trails, ki nam je zaupal, da se je za električno kolo odločil, ker v enakem času lahko odpelje bistveno več spustov, kot bi jih z običajnim kolesom. V uri in pol je naštel kar pet spustov, skupaj pa dobrih 26 kilometrov prevožene poti: »Kolesa Husqvarna so oblikovana tako, da teži elektromotorja in baterije pri spustu praktično ne vplivata na vozne lastnosti kolesa, medtem ko je pomoč pri vzponih nepogrešljiva.«

Husquarna