EcoSport, Edge in Mustang novi Fordovi modeli za Evropo

7. 9. 2012
Deli

Ford bo v naslednjih petih letih na evropskem trgu predstavil petnajst novih modelov, je delovanje evropske podružnice Forda predstavil vrhovni šef Alan Mulally.

Evropski Ford je v četrtek, 6. septembra na veliki skupni prireditvi v Amsterdamu svojim trgovcem in predstavnikom medijev predstavil modele, ki jih bodo javnosti prvič pokazali na pariškem salonu konec meseca. Največ pozornosti je požel novi Mondeo, ki bo dosedanjo tretjo generacijo nadomestil v začetku prihodnjega leta, ter prenovljena Fiesta, ki k Fordovim trgovcem prihaja decembra letos.

Razen obeh konkretnih novosti pa so pri Fordu najavili še, da bodo v prihodnjem letu evropskim kupcem ponudili še tri terence: EcoSport bo odprl povsem nov razred križancev velikosti njihove Fieste, na voljo bo tudi drugi rod Kuge, za tiste, ki potrebujejo še več prostora in štirikolesni pogon ter občutek, da lahko pridejo povsod, pa bodo predstavili še model Edge, ki je bil doslej na voljo le ameriškim kupcem.

Precej novega se obeta tudi na področju lahkih gospodarskih avtomobilov. Ford bo, kot že doslej, svoje kombije razlikoval glede na pretežno uporabo za tovor (Transit) in potnike (Tourneo). Še letos bo kupcem na voljo srednje velik kombi (Transit Costum in Tourneo Costum). Manjši z oznako Connect bo dosedanjega zamenjal prihodnje leto. Novo obliko pa bo dobil tudi največji Fordov mini-tovornjak (Transit - do dveh ton nosilnosti), ki bo na trg tudi prišel konec prihodnjega leta.

Ford je prvič za nekaj trenutkov pokazal tudi Transit Courier, novi mini kombi, ki bo skonstruiran na osnovi Fiestine platforme.

Alan Mulally pa je najavil tudi uradno prodajo Mustanga. Tega v Evropo ne bo pred letom 2014, ko bo tudi v Ameriki Ford predstavil novega Mustangovega naslednika. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja