Ekskluzivno predstavljamo: Novi Volkswagen Golf!

4. 9. 2012
Deli

Sedmi Golf, ki je lažji in prostornejši od predhodnika, je zdaj tudi uradno predstavljen!

Novi Volkswagen Golf je daljši za 5,6 centimetra, znotraj za 1,4 centimetra, pa tudi za okoli 100 kilogramov lažji, kar pomeni, da je s 1.153 kilogrami Golf VII še pod ravnijo četrtega rodu.

K zmanjšanju mase je največ prispevala karoserija, kjer so na račun tanjše in močnejše jeklene pločevine pridobili 35 kilogramov, 26 kilogramov manj tehtajo sestavni deli podvozja, 22 kilogramov manjša je masa pri motorjih, različni sestavni deli dodatne opreme ter električni deli pa so lažji za 12 oziroma tri kilograme.

Ob daljši zunanjosti je za skoraj 6 centimetrov večja medosna razdalja. Tako je več prostora v notranjosti, posledično je več prostora tudi za noge potnikov na zadnji klopi. Večji pa je tudi prtljažnik, kjer je zdaj  380 litrov prostornine oziroma v primerjavi s predhodnikom, 30 litrov več.

V začetni ponudbi bo Golf na voljo s tremi različnimi motorji, dva bosta bencinska s prostornino 1,2 litra (TSI z dvema različicama, 85 in 105 'konj') ter 1,4 litra (s 122 'konji' in sistemom za odklapljanje delovanja dveh valjev). Turbodizel bo na začetku s prostornino 1,6 litra (90 in 105 'konj').

Toliko za pokušino, bistveno več in obširneje pa bo mogoče prebrati že v novi številki Avto magazina, ki izzide že ta četrtek!

Torej - v četrtek bo v novem Avto magazinu o Volkswagnu Golfu sedme generacije znano vse in še več!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol