Elegantno udoben Hyundai H-1

19. 3. 2008
Deli

Hyundaiev H-1, ki je zgodovinsko gledano dostavnik, se počasi približuje razredu limuzinskih kombijev. Novi H-1, ki te dni vstopa na naš trg, je tako na voljo v treh karoserijskih različicah: dvakrat kot dostavnik (z dvema oziroma s tremi sedeži ter s petimi oziroma šestimi sedeži, razlika je torej v številu sedežnih vrst) in enkrat kot potniško vozilo z osmimi sedeži.

Kot dostavnik je malo manj opremljen (paket Life), kot potniško vozilo pa je že precej bogat (paket Comfort), med drugim ima ABS, samozaporni diferencial (! ), dve varnostni blazini, servovolan, dvojno klimatsko napravo, električni paket, zatemnjene šipe, potovalni računalnik, meglenke ter v usnje odeta volanski obroč in prestavno ročico. Nekaj je tudi dodatne opreme (vse do navigacije in sistema ESP), poleg opremljenosti pa pri Hyundaiu stavijo predvsem na izboljšan turbodizel (170 'konjev'! ) ter na zadnji pogon, ki je primernejši za vleko prikolice.

Ker H-1 odslej nastaja v Koreji, je dobavni rok dobra dva meseca, slovenski zastopnik pa načrtuje kar 60 odstotkov prodaje pet- oziroma šestsedežne različice. Ta stane 22.490 evrov, dvo- oziroma trisedežna je tisoč evrov cenejša, osemsedežna pa za tri tisočake dražja. (VK)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol