Električna Corvette Z06 je dosegla nov rekord v pospeševanju

13. 3. 2017
Deli
Električna Corvette Z06 je dosegla nov rekord v pospeševanju (foto: Genovation)
Genovation

Genovation, proizvajalec električnih avtomobilov iz Marylanda, se je s svojo električno izvedbo Corvette Z06 spet podal na letališko stezo in spet izboljšal rekord v hitrosti vožnje in pospeševanju električnega avtomobila na ravni stezi.

Na stezi Kennedyjevega vesoljskega središča, kjer so nekoč pristajali raketoplani, je električna izvedba črnega Chevroleta Corvette Z06, Genovation GXE, dosegla največjo hitrost 209 milj na uro oziroma nekaj čez 336 kilometrov na uro. To ni bilo vse, saj so izvedli tudi vožnjo v pospeševanju z mesta na razdaljo ene milje in dosegli hitrost 190,4 milje na uro oziroma 306,4 kilometra na uro.

Zmogljivosti so osupljive, a glede na motorizacijo povsem pričakovane. Pod  konvencionalno črno pločevino avtomobila se namreč skrivata dva elektromotorja, vgrajena na srednjem in zadnjem delu avtomobila, ki poskrbita, da je teža med premama razdeljena v razmerju ena proti ena, na zadnji kolesi pa skupaj pošiljata moč 700 'konjev' in navor 814 njutonmetrov. Napajata se iz baterije s kapaciteto 44 kilovatnih ur, ki avtomobilu – seveda v pogojih normalne vožnje – zagotavlja okoli 240 kilometrov vožnje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"