Električni motocikel z lesenim sedežem

Sodobna evropska mesta so čedalje bolj prijazna kolesarjem in pešcem, vse manj pa avtomobilom. Za tiste, ki bi radi potovali nekoliko hitreje so kot nalašč električni motocikli, kakršen je e-raw, nenavadna kombinacija sodobne elektronike, kovine, plastike in lesa.

Električni motocikel z lesenim sedežem (foto: Expemotion) Expemotion
21. 8. 2015

Lesen je pravzaprav le sedež, a s svojo nenavadno obliko in zasnovo izstopa kot najbolj izraziti element motocikla. Oblikovalec motocikla Martin Hulin je sedež ukrivil kar iz vezane plošče, v katero je v kalupu zlepil osemdeset plasti lesenega furnirja. Zaradi takšne zasnove je hkrati izjemno trden in dovolj elastičen za udobno sedenje in blaženje udarcev s podlage.

Konstrukcijsko osnovo motocikla tvori varjeni cevni okvir, v katerega je vgrajeno plastično ohišje z baterijami in elektromotorjem, ki je preko zobatega jermena povezan z zadnjim kolesom. Ker gre za prototip, podatki o moči motorja, hitrosti, kapaciteti baterij in dosegu niso znani, zanimivo pa je, da vlogo merilnika hitrosti in razdalje opravlja kar na krmilo pritrjeni pametni telefon.