Tragično je preminil eden Audijevih direktorjev. Kaj je bil razlog?

2. 9. 2024 | metropolitan.si
Deli

Fabrizio Longo je bil pri Audiju odgovoren za italijanski trg.

Iz Italije prihaja tragična novica o smrti direktorja podjetja Audi Italia Fabrizia Longa, ki se je v soboto smrtno ponesrečil v italijanskih gorah. Nesreča naj bi se zgodila med plezanjem po planinski poti na gori Adamello, ki je opremljena s fiksnimi jeklenimi vrvmi, lestvami in drugimi pripomočki.

Preberite še:

Fabrizio Longo
Profimedia

Bil je izkušen alpinist

Lokalni mediji so poročali, da se je nesreča zgodila v soboto zgodaj popoldan, 62-letni avtomobilski šef pa je bil sicer izkušen alpinist. Reševalce, ki so ponesrečencu takoj prihiteli na pomoč, je poklical Longov plezalni kolega, ki je bil priča tragediji, helikopterska reševalna ekipa pa je nato truplo našla približno 700 metrov globoko v soteski.

Itallijansko tožilstvo zdaj vodi preiskavo smrti, datum pogreba pa bodo določili, ko bodo Longovo truplo izročili njegovi družini, poroča The Sun.

fabrizio, longo, audi, italia, smrt, gore
Profimedia

Dolga kariera v avtomobilski industriji

Fabrizio Longo se je rodil leta 1962 v Riminiju in diplomiral iz političnih ved. Kariero v avtomobilski industriji je začel leta 1987 pri italijanskem italijanskem podjetju Fiat, kjer se je ukvarjal z marketingom, dokler se ni leta 2002 zaposlil pri proizavajlcu avtomobilov Lancia in prevzel odgovornost za italijanski trg. Audiju se je pridružil leta 2012.

Pri omenjenem mediju so zapisali, da preminuli avtomobilski šef rad obiskoval goro Adamello, v preteklih letih pa je prispeval tudi k njeni zaščiti.

Novi Audi Q5: novi standardi v razredu prestižnih SUV-jev?

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija