Ferrari California T s paketom za še več športnosti

25. 1. 2016
Deli

Ferrari je kupcem Californie T ponudil možnost nadgradnje HS oziroma Handling Speciale, ki ji omogoči še bolj športne lastnosti kot s serijsko opremo.

Opcija HS, ki pride do izraza predvsem v načinu Sport, obsega specifično kalibracijo podvozja za potrebe posameznega voznika, ki obsega bolj odzivne nastavitve blažilnikov in modificirane vzmeti, ki so spredaj trše za 16, zadaj pa za 19 odstotkov, zaradi katerih avtomobil trše stoji na cesti. Voznik se mora sicer odpovedati kančku udobja, a v zameno dobi še bolj športni odziv avtomobila z vrč občutka za podlago. Občutke športnosti okrepi še bolj mogočen zvok 3.855-kubičnega motorja V8, ki se z naraščanjem vrtljajev še okrepi. Motor sicer z močjo 560-'konjev' in navorom 755 njutonmetrov poskrbi, da California T v 3,6 sekunde doseže 100 kilometrov na uro in pospeši do največje hitrosti 316 kilometrov na uro. K silovitim zmogljivostim pripomore tud menjalnik, ki so mu s paketom HS tudi naostrili menjavanje prestav.

Paket HS prinaša tudi nekaj sprememb zunanjosti z drugačno masko hladilnika v motno sivi barvi, v kakršni je tudi zadnji difuzor, čigar videz okrepijo še motno črni usmerjevalniki zraka in izpušne cevi.

Ferrari bo uradno predstavitev paketa Handling Speciale pripravil za avtomobilski salon v Ženevi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"