Fiat 500 za podporo človekovih pravic

Fiat je izdelal unikatni primerek Fiata 500, ki ga je namenil dražbi na dobrodelni prireditvi "I Defend Gala 2015" v podporo ustanove za bolj za človekove pravice "Robert F. Kennedy Human Rights Europe".

Fiat 500 za podporo človekovih pravic (foto: Fiat) Fiat
24. 7. 2015

Osrednji dogodek prireditve v Monte Carlu je bila prav donacija prvega izdelanega kabrioleta nove generacije Fiata 500 v barvi "Bossa Nova White", s paketom opreme Lounge in 69-"konjskim" 1,2-litrskim štirivaljnikom.

Da ne bo šlo za povsem navaden serijski avtomobil, je poskrbel umbrijski mojster rokodelec Stefano Conticelli, ki je z uporabo usnja poudaril svojevrstno odličnost italijanskih izdelkov, kakršen je tudi Fiat 500. Z usnjem naravne medene barve, ki so ga pripravili na različne vremenske pogoje, je namreč hudomušno okrasil ključne dele karoserije. Iz enakega usnja je izdelal tudi "vintage" kovček na zadku, vzvratna ogledala pa je oblekel v mahagonij. S tem in modro barvo aplikacij in obrobe usnjenega dodatka na ramenski liniji se je poklonil tudi znamenitim jahtam Riva.

Prireditev, na kateri se je 16. julija zbrala družbena smetana, je potekala pod pokroviteljstvom igralke in pisateljice Kerry Kennedy, hčerke Roberta Kennedyja, sicer pa tudi predsednice ustanove "Robert F. Kennedy Human Rights Europe".