Fiat 500e stormtrooper za Vojno zvezd

23. 11. 2015
Deli

Fiat je za avtomobilski salon v Los Angelesu pripravil posebno izvedbo električnega Fiata 500e stormtrooper, s katero so obeležili premiero novega filma iz znanstveno fantastične serije Vojna zvezd "Zbujena sila" (The Force Awakens).

V okviru sodelovanja z ustvarjalci filma je namreč podjetje FCA US pripravil butični Fiat 500e stormtrooper v črno-beli barvni kombinaciji karoserije, ki jo je navdihnila oklepna oprema jurišnika imperialne "First Order Legion". Vetrobransko steklo in bočne šipe so obdali z dvobarvno silhueto, ki spominja na vizir in čelado "stormtrooperja" legije prvega reda.

Tudi notranjost je urejena v črno-beli barvni kombinaciji. Butično izdelani sedeži so iz alkantare, armaturno ploščo pa krasi velik logo franšize Vojna zvezd. Namesto Fiatovega loga so na volanski obroč narisali znak legije prvega reda.

Fiat 500e stormtrooper so sicer izdelali pri avtomobilskem tunerju Garage Italia Customs. Pod livrejo Vojne zvezd se skriva običajni Fiat 500e, za katerega pri Fiatu pravijo, da tako kot oklep "stormtrooperja" prinaša kombinacijo sodobne tehnologije in funkcionalnosti z italijanskim pridihom, zato je kot nalašč za zvezdno potovanje v slogu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"