Fiesta proti alergiji

4. 10. 2008
Deli
Fiesta proti alergiji (foto: Ford)
Ford

Nova Ford Fiesta in Ford Fusion sta najnovejša modela, ki sta s strani nemške TÜV Rheinland skupine pridobila certifikat o opravljenem testiranju materialov v notranjosti vozila.

V celoti je devet Fordovih vozil že pridobilo certifikat TÜV o anti-alergijski notranjosti: Ka, Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX, Galaxy in Kuga. Ford ostaja edini avtomobilski proizvajalec, ki je pridobil uradne certifikate TÜV o opravljenem testiranju materialov v notranjosti vozila proti alergiji.

Na testiranju je bilo preizkušenih preko 100 vrst različnih materialov in komponent, ki so potencialni povzročitelji alergij. Kot del Fordovega razvojnega programa za notranjost vozil so Fordovi inženirji pri izbiri materialov načrtno izključevali uporabo lateksa in niklja, ki lahko povzročata alergijo bolj občutljivim ljudem. Tudi vse komponente, kjer ima voznik direkten stik s kožo: volan, sedežne prevleke in varnostni pasovi, so bili dermatološko testirani. Vsa vozila so opremljena z vrhunskim zračnim filtrom, ki ne prepušča cvetnega prahu in je bil potrjen s strani TÜV-ja.

Foto: Ford

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja