Fisker Ronin: bo tako videti prihodnost prestižnih potovalnikov in kabrioletov?

12. 8. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Nameravajo izdelati najbolj trajnosten superavto na svetu.

Fisker je pred dnevi predstavil svoje načrte za prihodnost in med njimi je tudi Ronin - zastavonoša kalifornijske avtomobilske znamke, ki Oceana, za zdaj svoj edini model, izdeluje v nam bližnjem Gradcu, v Avstriji.

Fisker

Teslin Cybertruck dobiva konkurenco

Ciljajo visoko

Podjetje s kabrioletom cilja visoko in temu primerna je cena; ta bo zastavljena na 385.000 ameriških dolarjev, za nekaj manj pa lahko tisti z dovolj globokimi žepi kupijo tudi Bentleyja Continentala GTC s paketom opreme Mulliner in W12 motorjem, kar predstavlja vrh ponudbe tega modela. Kaj za ta denar ponuja Fisker?

Fisker

Dvakrat okoli 1000

Ronin bo izdelan iz lahkih materialov, 23-palčna kolesa bodo na primer iz ogljikovih vlaken. Nizka teža v kombinaciji z več kot 1000 KM (745 kW) bo poskrbela, da bo avtomobil do stotice skočil v približno dveh sekundah, merilnik hitrosti pa se bo ustavil pri nekaj čez 270 kilometrih na uro. Obljubljajo, da bo z enim polnjenjem zmogel okoli 1000 kilometrov.

Fisker

Zasnovali so ga kot grand tourerja, s katerim se lahko iz Los Angelesa do doline Napa ali pa po nemških avtocestah lastniki vozijo udobno in z normalno hitrostjo, ne da bi jih pri tem skrbel doseg električnega pogona.

V notranjosti  bo (seveda) pokončen 17,1-palčni zaslon, poleg tega pa bo zaslon, glede na videne fotografije, še na celotni armaturni plošči. Sedežev bo pet, do zadnjih treh pa bo dostop omogočen z dodatnimi vrati; tako kot pri Rolls-Royceovem Phantomu se bodo odpirala v "napačno" smer.

Fisker

Ronin bo kabriolet, njegova zložljiva streha pa bo izdelana iz ogljikovih vlaken. Poleg njih bo Fisker uporabil trajnostne in reciklirane materiale. Z njim namreč namerava znamka izdelati najbolj trajnosten superavto na svetu. Ta presežek bo kupce veljal 385.000 ameriških dolarjev, izdelali jih bodo 999 in prednaročila so že odprta. Izdelovati jih bodo začeli leta 2025.

Fisker

Preberite še: Novi Santa Fe: radikalne spremembe za še več uporabnosti

BONUS VIDEO: Markanten slog, prostorna zasnova in udobna vožnja – to je eden boljših družinskih avtomobilov!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol