Fisker iz obupa svoje avtomobile prodaja za "drobiž"

5. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Fisker iz obupa svoje avtomobile prodaja za "drobiž" (foto: Fisker)
Fisker

Njihov edini model se imenuje Ocean in električni SUV ni bil sprejet tako dobro, kot so pričakovali pri znamki.

Fisker je nedavno vložil zahtevo za zaščito pred stečajem. Znamkini poskusi povečanja proizvodnje modela Ocean so očitno povsem izčrpali njene vire.

🖉

Podjetje, ki ga je ustanovil avtomobilski oblikovalec Henrik Fisker, se sooča s številnimi težavami, vključno z neuspešnim investicijskim dogovorom z Nissanom, ki je bil ključnega pomena za zagotovitev dodatnih sredstev. Posledično se je Fisker znašel v nezmožnosti nadaljevanja poslovanja, kljub prejšnjim prizadevanjem za stabilizacijo poslovanja s prestrukturiranjem in iskanjem dodatnih virov financiranja.

Fisker

Zdaj so se odločili za nenavaden korak in zahtevali sodno odobritev za prodajo preostalih SUV-jev Ocean po znatno znižani ceni. Ta predlog naj bi omogočil hitro odprodajo zalog, kar bi zagotovilo nekaj prihodkov za poplačilo upnikov. Na zalogi imajo 3.321 avtomobilov, ki jih želijo prodati newyorški financijski hiši po približni ceni 12.870 evrov na avtomobil.

Fisker

Situacija Fiskerja poudarja širše izzive, s katerimi se sooča industrija električnih vozil, kjer se številna podjetja trudijo obdržati na površju sredi ostre konkurence, težav v dobavnih verigah in nihajočega povpraševanja na trgu. 

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave