Ford Capri se očitno vrača po skoraj 40 letih!

4. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Ford Capri se očitno vrača po skoraj 40 letih! (foto: Ford)
Ford

Glede na namigovanja industrije, bi malce le naj spominjal na predhodnika.

Ford Capri, predstavljen leta 1969 kot dvovratni kupe z zadnjim pogonom, znan po svoji športni zasnovi in dostopni zmogljivosti. Na zidovih Fordove nemške tovarne pa so se zdaj pojavili grafiti, ki namigujejo, da bo Ford res kmalu predstavil novi model, s čimer bo obudil ime, ki ga na trgu ni bilo že skoraj štiri desetletja.

Profimedia


Novi Capri pa bo precej drugačen od svojega predhodnika. To bo električni SUV, ki se bo prilagodil Fordovi strategiji elektrifikacije voznega parka. Novi Capri bo tako zgrajen na Volkswagnovi platformi MEB, ki jo uporabljajo tudi številna druga električna vozila, vključno z Volkswagen ID.4 in ID.5 ter Ford Explorerjem.

Ford

Novi Capri naj bi prevzel obliko kupejevskega SUV-ja s padajočo strešno linijo. Oblikovalci naj bi vključil tudi nekaj oblikovnih elementov iz originalnega Caprija, kot so štirje okrogli žarometi, interpretirani skozi sodobno LED tehnologijo.

🖉

 

Fordova odločitev, da obudi ime Capri kot električni SUV, odraža širši trend v avtomobilski industriji združevanja nostalgičnih imen modelov s sodobno električno tehnologijo. Ta pristop naj bi pritegnil tako dolgoletne oboževalce kot nove kupce, ki jih zanimajo električna vozila; bomo videli če je to ključ do uspeha.

Ford

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: Naj bodo dobri do vseh! | Goran Dragić