Ford EcoBoost praznuje

4. 10. 2013
Deli
Ford EcoBoost praznuje

Ford je pred kratkim izdelal že dvomilijonti motor EcoBoost.

Povpraševanje kupcev je namreč preseglo globalna pričakovanja, saj je kar 43 odstotkov kupcev modela B-MAX v Evropi izbralo motor EcoBoost; v Aziji se je za ta motor odločilo 95 odstotkov kupcev Kuge, v Severni Ameriki pa ga je izbralo kar 90 odstotkov kupcev modela Escape. Z dvomilijontim motorjem EcoBoost – z delovno prostornino 2,0 litra – je bil opremljen Ford Escape, ki so ga izdelali v Fordovem obratu v Louisvillu v ameriški zvezni državi Kentucky.

Vsak mesec zdaj Ford izdela več kot 100.000 motorjev EcoBoost, za leto 2013 je načrtovana letna proizvodnja 1,2 milijona motorjev, kar pomeni povečanje za več kot 60 odstotkov v primerjavi z letom 2012. Ford je pred nedavnim podvojil proizvodne kapacitete za 1,0-litrski motor EcoBoost v Kölnu, kjer zdaj izdelajo več kot tisoč motorjev na dan. Enak motor bodo kmalu začeli izdelovati tudi v tovarni motorjev Changan Ford v Čongkingu na Kitajskem, ki so jo odprli junija, vanjo pa so vložili 500 milijonov dolarjev. Vlagali so tudi v ZDA, samo v proizvodnjo 2,0-litrskega motorja EcoBoost so vložili 200 milijonov dolarjev.

Fordove analize so pokazale, da se kupci v Severni Ameriki, ki so seznanjeni s tehnologijo motorjev EcoBoost, veliko raje odločijo za nakup Fordovih modelov kot kupci, ki te tehnologije ne poznajo. EcoBoost je poskrbel za boljše mnenje o Fordu tudi med evropskimi in azijskimi kupci.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"