Ford je priznal svojo napako - kaj pa zdaj?

22. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Ford je priznal svojo napako - kaj pa zdaj? (foto: Profimedia)
Profimedia

Jim bo kmalu sledila še katera druga znamka ali bodo ostali osamljeni primer?

Ford je v preteklih letih  načrtoval, da bo do leta 2030 v Evropi v celoti prešel na električna vozila. Ambiciozna strategija, ki sledi industrijskim smernicam, bi vključevala celovito prenovo ponudbe, saj naj bi v naslednjem desetletju ponujali le vozila brez emisij. Šest let pred dnem D so očitno spoznali, da to ne bo tako enostavno.

Fordov operativni direktor električnih vozil Marin Gjaja je v intervjuju za Autocar priznal, da so bili ti načrti preveč ambiciozni. Izjavil je: „Ne vidimo, da je povsem električna ponudba do leta 2030 dobra izbira za naše poslovanje in zlasti za naše stranke.“ Poudaril je, da so precenili pripravljenost strank na hiter prehod na elektriko. „Mislim, da so stranke glasovale in nam povedale, da smo preveč ambiciozni,“ je še dodal.

Ford

Modri oval bo zdaj prilagodil svojo stragegijo. Po 2030 bodo še hkrati ponujali hibridna in povsem električna vozila. Tako bodo zadovoljili širši nabor želja strank in zahtev trga. Kljub vsemu pa so nedavno predstavili električnega Caprija, ki se je pridružil Mustangu Mach-E in Explorerju.

Ford

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan