Ford Fiesta bo tudi SUV

15. 7. 2011
Deli

Očitno bomo kmalu lahko govorili o novem zabavnem in razburljivem avtomobilskem razredu, ki bi ga lahko imenovali mini SUV.

V avtomobilski svet ga je na samosvoj način uvedel Mini Countryman, sledil pa mu je Nissan Juke. Ni minilo dolgo in že se jima obeta še več tekmecev. Enega na osnovi Corse pripravlja Opel, precej obetavnega pa tudi Ford. Zasnoval ga bo na Fiesti, morebiti celo na prihajajočem B-Maxu.

Avtomobilskim vohunom je vsekakor uspelo fotografirati prototip, ki s karoserijo sicer ne kaže, da gre za nekaj novega, zato pa z večjo oddaljenostjo dna od tal, širšimi koloteki in terenskimi gumami Pirelli Scorpion ATR namiguje, da se nam obeta Fordov mini SUV.

Sklepamo lahko, da bo novinec veliko oblikovnih potez povzel po večjem športnem terencu Fordu Kugi, motorji pa bodo najverjetneje izvirali iz Fiestine palete. Kupci bodo gotovo lahko izbirali tudi med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom.

Če lahko sklepamo po fotografiranem prototipu, je projekt še v zgodnji fazi, a lahko verjetno prihodnje leto na enem od avtomobilskih salonov pričakujemo vsaj študijo, če ne že končni prototip avtomobila. Upajmo le, da Ford tokrat pri izbiri imena ne bo tako neroden.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja