Novice Promocijsko sporočilo

Ford Focus postal poslovni avto leta 2012

1. 6. 2012
Deli

Da je Ford Focus najboljša izbira v svojem segmentu lahko potrdimo z nedavno osvojeno prestižno lovoriko v izboru Poslovni avto leta 2012 pri Časniku Finance.

V kategoriji Službeni avto leta je Ford Focus postal zmagovalec, saj je z največ prejetimi glasovi prepričal tako bralce kot tudi strokovno žirijo ter na prvem mestu osvojil vse možne točke.

Novinarska žirija je kandidate natančno preizkusila in jih ovrednotila po skoraj 100 merljivih kriterijih. Pri oceni so upoštevali tudi skupne stroške lastništva uporabe vozila, ki jih kot strošek mesečnega najema za obdobje treh let in 90 tisoč prevoženih kilometrov izračunava družba ALD Automotive.

Ford Focus je s privlačno ceno in pestrim naborom nagrajenih varnostnih sistemov sedaj na voljo tudi z najvarčnejšim bencinskim motorjem doslej. 1,0-litrski EcoBoost motor je primer inovacije, ki prihaja na trg v pravem trenutku, ko kupci iščejo vozila z varčnejšimi bencinskimi motorji, ki morajo biti za vožnjo še vedno zabavni.

Focus z 1,0-litrskim EcoBoost motorjem korenito spreminja računico družinske vožnje in navdušuje z izjemno varčno porabo bencinskega motorja, saj v kombinaciji s 100 KM motorjem, porabi 4,8 l goriva na 100 km ob izpustih CO2 109 g/km, različica s 125 KM pa porabi 5,0 l goriva na 100 km ob izpustih CO2 114 g/km. Motor z velikim navorom 170 Nm med 1400 in 4500 vrtljaji v minuti podpira varčen vozni slog ter navdušuje z občutkom zmogljivosti in izkušnjo navora kot pri dizelskem motorju.

ECOnetic Technology, ki je rezervirana za Fordove modele, ki so vodilni ali med najboljšimi glede učinkovite porabe energije v svojih razredih, je tako lepo zaokrožena tudi z bencinskim motorjem. Več kot polovica novih Fordovih vozil, ki bodo prodana letos, bo nosilo oznako ECOnetic Technology. Ta številka se bo leta 2013 predvidoma povečala na dve tretjini, saj bo vse več Fordovih uporabnikov izkoriščalo prednosti inovativnih tehnologij ECOnetic za zmanjšanje izpustov CO2.

Focus z 1,0 EcoBoost motorjem je na voljo po izjemni ceni, od 13.730 € naprej. Več na www.ford.si.