Ford in Volkswagen bosta sodelovala

22. 6. 2018
Deli
Ford in Volkswagen bosta sodelovala (foto: VW)
VW

Ford in Volkswagen sta podpisala sporazum, po katerem bosta zasnovala strateško zavezništvo, ki jima bo pomagalo, da bosta okrepila razvoj na določenih področjih in si pomagala k večji konkurenčnosti.

Sodelovanje bo obsegalo več področij, med katerimi so izpostavili predvsem razvoj komercialnih vozil, s katerimi bodo lažje ustregli vse večjim zahtevam kupcev na tem področju. Potencialno partnerstvo sicer ne predvideva posegov v lastniško strukturo obeh podjetij, prav tako ne izmenjave lastniških deležev.

Kot je povedal Fordov predsednik za globalne trge Jim Farley, si Ford prizadeva za izboljšanje svojega poslovanja in oblikovanje prilagodljivih poslovnih modelov, kar pomeni tudi sodelovanje s partnerji za izboljšanje učinkovitosti. Potencialno zavezništvo s Volkswagnom je primer tega, kako lahko poslovanje izboljšajo z razvojem zmagovitega globalnega produkta.

Volkswagnov vodja oddelka za strateški razvoj je dodal, da se trgi in zahteve kupcev izjemno hitro spreminjajo. Obe podjetji imata na področju gospodarskih vozil močna položaja, ki se med seboj dopolnjujeta. In da bi se laže prilagajali spreminjajočemu se poslovnemu okolju, so nujna takšna zavezništva. V sodelovanju s Fordom vidijo možnost za povečanje konkurenčnosti obeh podjetij na globalni ravni.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"