Ford je slovenskim junakom zime predal 66 avtomobilov

13. 10. 2018
Deli
Ford je slovenskim junakom zime predal 66 avtomobilov (foto: Ford)
Ford

Tako kot že šest let do zdaj je Ford tudi letos slovenskim športnikom, ki delujejo v zimskih športih, v uporabo izročil 66 avtomobilov, s katerimi se bodo vozili na treninge in tekmovanja.

Avtomobile so jim izročili na Pohorju, kjer je Smučarska zveza Slovenije, kot je to v navadi, predstavila reprezentance za prihajajočo zimsko sezono. Športniki so se sicer na Pohorju v okviru projekta 'Z EU do športnih uspehov – Junaki zime v Mariboru' družili tudi s 300 učenci mariborskih osnovnih šol.

Smučarska zveza Slovenije sicer s Fordom, ki v zadnjih letih nastopa tudi kot zlati sponzor, sodeluje od leta 2012, ko so športniki, trenerji in pomočniki z več kot 270 avtomobili varno prevozili že več kot štiri milijone kilometrov. Največ je bilo kombijev Ford Custom. Pri Fordu poskrbijo tudi za varno in dinamično vožnjo svojih ambasadorjev Ilke Štuhec, Boštjana Klineta, Ane Bucik, Ane Drev, Štefana Hadalina, Filipa Flisarja, Jurija Tepeša in Domna Prevca, ki sta se jim letos pridružila še Martin Čater in Žan Kranjec.

Uspešno sodelovanje s Fordom je potrdil tudi direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek: »Zelo smo ponosni in hvaležni, da imamo takega partnerja v segmentu prevoznih sredstev. Enostavno so kombiji in avtomobili za nas življenjskega pomena in tu smo veseli, da Ford vidi vrednost tega vložka v naše reprezentance. Vidijo, da so na trgu s to potezo naredili pomemben korak, in jaz si le želim okrepiti to sodelovanje ter verjamem, da smo skupaj lahko samo še boljši.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja