Ford je Mustanga uskladil s pričakovanji evropskih voznikov

23. 3. 2018
Deli

Ford je končno objavil uradne podatke o osveženem Fordu Mustangu, ki bo naprodaj na evropskem trgu. Spremembe se nanašajo na bolj zaostrene karoserijske linije, osvežen 5-litrski motor V8, izboljšave podvozja in asistenčnih sistemov ter možnosti personalizacije z 11 barvami karoserije in novimi kolesnimi platišči.

5-litrski motor V8 po novem razvija moč 450 'konjev' in v kombinaciji z novim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom omogoča pospeške v 4,5 sekunde do 100 kilometrov na uro. Opremljen je tudi s tehnologijo za usklajevanje motornih vrtljajev in menjalnika, ki omogoča gladko prestavljanje navzdol, ki ga spremlja zvočni 'blip' motorja. Tudi šibkejši 2,3-litrski motor Ecoboost je postal bolj učinkovit in ob moči 290 'konjev' in navoru 440 njutonmetrov v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom porabi devet litrov goriva na sto kilometrov in v zrak izpusti 199 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Oba motorja sta na voljo z ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Mustang bo prvič na voljo tudi s prilagodljivim radarskim tempomatom in opozarjanjem pred prekratko razdaljo, ki bo voznikom pomagalo vzdrževati varnostno razdaljo do vozila pred njim. Nabor varnostnih sistemov sicer obsega tudi pomoč pred trkom z zaznavanjem pešcev, za povezljivost pa skrbi infozabavni sistem SYNC 3.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja