Ford povečuje ponudbo hibridnih Mondeov

4. 10. 2018 | Matija Janežič
Deli

Ford ima v svoji ponudbi že nekaj časa tudi hibridno različico Mondea, a kot so napovedali, se bo to kmalu spremenilo, saj se bo ob prenovi modela prihodnje leto limuzinski različici pridružil še karavanski hibridni Mondeo.

Kot pravijo pri Fordu, bo karavanski Mondeo Hybrid ustregel predvsem tistim, ki s seboj vozijo veliko prtljage, hkrati pa si želijo učinkovit in prefinjeni električni pogon v kombinaciji z dosegom in svobodo tradicionalnih motorjev z notranjim zgorevanjem. Karavanski Modeo Hybrid bo naprodaj le v Evropi, več o njegovih tehničnih lastnostih in zmogljivostih pa bomo izvedeli pozneje, ko se bo približal začetek prodaje.

Ford ima trenutno v ponudbi limuzinskega Mondea Hybrida, ki razpolaga s sistemsko močjo 187 'konjev'. Hibridni sklop sestavljajo dvolitrski bencinski motor, ki deluje skladno z Atkinsonovim ciklusom, elektromotor in litij-ionska baterija s kapaciteto 1,4 kilovatne ure, moč pa se na sprednji kolesi prenaša tudi prek prvega pri Fordu razvitega menjalnika CVT. Tako kot druge različice ga izdelujejo v Fordovi španski tovarni v Valencii, kar bo najverjetneje veljalo za karavansko različico hibridnega Mondea.

Ford sicer v elektrifikacijo modelne ponudbe vlaga dobrih 11 milijard dolarjev, načrtuje pa, da bo do leta 2022 predstavil 40 elektrificiranih avtomobilov, med katerimi bo 16 povsem električnih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja