Ford povečuje ponudbo hibridnih Mondeov

Ford ima v svoji ponudbi že nekaj časa tudi hibridno različico Mondea, a kot so napovedali, se bo to kmalu spremenilo, saj se bo ob prenovi modela prihodnje leto limuzinski različici pridružil še karavanski hibridni Mondeo.

Ford povečuje ponudbo hibridnih Mondeov (foto: Ford) Ford
4. 10. 2018

Kot pravijo pri Fordu, bo karavanski Mondeo Hybrid ustregel predvsem tistim, ki s seboj vozijo veliko prtljage, hkrati pa si želijo učinkovit in prefinjeni električni pogon v kombinaciji z dosegom in svobodo tradicionalnih motorjev z notranjim zgorevanjem. Karavanski Modeo Hybrid bo naprodaj le v Evropi, več o njegovih tehničnih lastnostih in zmogljivostih pa bomo izvedeli pozneje, ko se bo približal začetek prodaje.

Ford ima trenutno v ponudbi limuzinskega Mondea Hybrida, ki razpolaga s sistemsko močjo 187 'konjev'. Hibridni sklop sestavljajo dvolitrski bencinski motor, ki deluje skladno z Atkinsonovim ciklusom, elektromotor in litij-ionska baterija s kapaciteto 1,4 kilovatne ure, moč pa se na sprednji kolesi prenaša tudi prek prvega pri Fordu razvitega menjalnika CVT. Tako kot druge različice ga izdelujejo v Fordovi španski tovarni v Valencii, kar bo najverjetneje veljalo za karavansko različico hibridnega Mondea.

Ford sicer v elektrifikacijo modelne ponudbe vlaga dobrih 11 milijard dolarjev, načrtuje pa, da bo do leta 2022 predstavil 40 elektrificiranih avtomobilov, med katerimi bo 16 povsem električnih.