Ford uvaja linijo ST-Line

17. 8. 2016
Deli

Za tiste, ki cenijo športno naravnanost Fordov iz serije ST, ne zahtevajo pa enakih motornih zmogljivosti, je Ford pripravil linijo ST-Line. Njen prvi predstavnik je Focus ST-Line, ki ga je že mogoče naročiti.

Med zunanjimi atributi Focusa ST-Line so drugačno satovje na trapezoidni maski hladilnika, temne obrobe meglenk in vstavek v odbijaču ST-Line, zadnji difuzor, črna obroba pod okni, nizko pomaknjene bočne obrobe in oznaki ST-Line na prednjih blatnikih, 17-palčna lita platišča v kovinsko sivi barvi Rock, športni sedeži z rdečimi šivi ter usnjeni volanski obroč in prestavna ročica v slogu modelov ST, temna tkana stropna obloga in obloge pragov z oznako ST-Line.

Izboljšano vozno dinamiko so zagotovili z za 10 milimetrov znižanim športnim podvozjem, motorji pa so bencinska motorja 1,0-litrski EcoBoost z močjo 125 'konjev' in 1,5-litrski EcoBoost z močjo 150 ali 180 'konj' ter 1,5-litrski turbodizelski motor TDCi z močjo 120 ali 150 'konj'. Na voljo so z ročnimi ali samodejnimi menjalniki.