Ford v tovarni za varnostne preglede uporablja drone

31. 8. 2018
Deli

Nekatere inovacije lahko naenkrat močno olajšajo opravila, ki so nekoč veljala za zahtevna, zamudna in celo nevarna. Takšni so tudi redni varnostni pregledi vodov in nosilcev v tovarni visoko pod stropom in tudi samo pregledovanje konstrukcije stropa, ki jih v Fordovi tovarni v Dagenhamu po novem izvajajo z video kamerami, ki so vgrajene na drone.

Pred tem so si morali varnostni inženirji pomagati s samodejnimi dvižnimi platformami in gradbenimi odri, da so pregledali do štirideset metrov visoke nosilce proizvodnih strojev, zato so pregledi posameznih sektorjev v tovarni lahko trajali tudi dvanajst ur.

Po zaslugi dronov, lahko varnostni inženirji svoje delo opravijo varno in udobno s tal in za vsak sektor namesto dvanajstih ur porabijo le dvanajst minut. Celo za pregled celotne tovarne je potreben le en dan, saj se dron s pomočjo objektiva z lahkoto približa tudi tistim področjem, ki so doslej velja za najbolj nedostopne. Varnostna ekipa lahko poleg tega preglede izvaja tudi bolj pogosto kot doslej, pri tem pa ji ni treba ustaviti proizvodnje, kot je bilo običajno pred uvedbo dronov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol