Video: Ford tudi v Evropi začel s programom varne vožnje za mlade voznike

8. 7. 2013
Deli

Ford bo za program obvladovanja vožnje za življenje (Ford Driving Skills for Life) v Evropi do konca leta 2014 namenil 1,5 milijona evrov za zagotovitev brezplačnega usposabljanja 5.000 mladih voznikov iz Velike Britanije, Nemčije, Francije, Španije in Italije, podpiral pa bo tudi spletno usposabljanje, ki bo na voljo še več tisoč mladim voznikom.

Prav mladi so v prometu namreč zelo velika rak rana, saj naj bi anketa med 9.500 vozniki potrdila, da večina mladih v Evropi ne upošteva hitrostnih omejitev, skoraj polovica jih med vožnjo je ali pije, 40 odstotkov pa jih med vožnjo uporablja mobilni telefon.

Zato ni čudno, da so v Evropi avtomobilska trčenja najpogostejši vzrok smrti mladostnikov, starih od 18 do 24 let (med letoma 2000 in 2009 jih je v Evropski uniji življenje izgubilo kar 76.000), obenem je verjetnost smrti v prometni nezgodi za to starostno skupino skoraj dvakrat večja od evropskega povprečja.

Program varne vožnje Ford Driving Skills for Life so v Združenih državah Amerike uvedli že pred 10 leti, nato tudi v Aziji in na drugih svetovnih trgih. S programom so več kot 100.000 voznikom omogočil praktično usposabljanje, nadaljnjih 500.000 pa ga je uporabljalo prek spleta.

V okviru programa je Ford je vzpostavil partnerski odnos z vodilnimi organizacijami na področju varnosti v Evropi in Veliki Britaniji, kot so večje avtošole, avtomobilski klub Real v Španiji in Svet za varnost v prometu v Nemčiji.

Praktični program usposabljanja za varno vožnjo Ford Driving Skills for Life bodo v drugi polovici letošnjega leta uvedli in predstavili na različnih dogodkih po Evropi.

Za več informacij in prijavo pa obiščite www.forddsfl.com

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol