Forda Ka je nasledil večji Ka+

8. 6. 2016
Deli

Ford je predstavil naslednika svoje malčka Kaja, ki je z imenom Ka+ postal nekoliko večji, hkrati pa nagovarja voznike, ki posegajo po nizkocenovnih modelih.

V nasprotju z odhajajočim Kajem ima Ka+ četvero bočnih vrat in na manj kot štirih metrih dolžine nudi dovolj prostora za pet potnikov. Zasnovali so ga na Fordovi globalni platformi za majhne avtomobile in je le malenkostno krajši in za 29 milimetrov višji od Fieste, za katero predstavlja nizkocenovno alternativo, saj naj bi bil na voljo že za manj kot 10 evrskih tisočakov. Pri Fordu so poudarili predvsem veliko prostora za glave prednjih in za noge zadnjih potnikov, prtljažnik s prostornino 270 litrov, ki se ga lahko poveča z zlaganjem zadnje klopi v razmerju 60:40 in 21 odlagalnih predalov in vdolbin, ki so razporejeni po vsem potniškem prostoru.

Pod motornim pokrovom je na voljo le 1,2-litrski bencinski štirivaljnik, ki izhaja iz iste motorne družine kot Fiestin 1,25-litrski štirivaljnik, razpolaga pa s 70 ali 85 'konji'. Na voljo je v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom, v obeh primerih pa v zrak izpušča 114 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja