Fordove napredne tehnologije navduševale na Vranskem

7. 10. 2011
Deli

Dan Fordovih naprednih tehnologij, ki se je minulo soboto odvijal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, je bila odlična izkušnja za vse udeležence.

Povabilu se je odzvalo preko 150 voznikov, ki so v dveh urah vodenega programa z inštruktorji doživeli povsem novo avtomobilsko izkušnjo. Svoje vozniške izkušnje so nadgrajevali na 5 poligonih, na voljo je bilo 25 testnih vozil od najnovejšega Ford Focusa, C-MAXa, Grand C-MAXa, Mondea, S-MAXa, Galaxya,  Kuge, do Ford Rangerja.

V bogati paleti Fordovih sodobnih avtomobilov so bili izpostavljeni aduti na on road, off road, dinamičnem, tehničnem poligonu in v vožnji v prometu. Poleg pregovorno izvrstne vozne dinamike in lege na cesti so vozniki preizkusili napredne tehnologije novega Ford Focusa kot so avtomatsko bočno parkiranje, sistem za preprečevanje naleta, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, prilagodljiv tempomat, sistem za opozarjanje na mrtvi kot, sistem za preprečevanje nenamerne menjave smernega pasu in sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu.

Vozniki so bili še posebej navdušeni nad bogato izbiro sodobnih tehnološko dovršenih motorjev, z najnovejšim EcoBoost motorjem na čelu. Za številne udeležence je bila izkušnja vožnje z avtomatkim menjalnikom Powershift zelo pozitivna izkušnja. Največje nasmehe sopotnikov pa je požel Ford Ranger, ki se je na zahtevnem off road poligonu pod strokovnim nadzorom več kot izkazal.

Naj izpostavimo le nekaj izjav voznikov iz Facebook Ford Slovenija:

UR: Bilo je super sobotno popoldne. Naučili smo se marsikaj in preizkusili odlične fordove modele. Pohvala vsem sodelujočim za prijaznost in ustrežljivost!

ESS: Ford Slovenija je poskrbel za odlično počutje in odlično vožnjo po poligonu na Vranskem. Super inštruktorji in super dekleta, seveda pa novi sistemi za varnost in olajšanje dela vozniku odlično delujejo. Samodejno bočno parkiranje, aktivni tempomat in samoustavitev avtomobila pred oviro so bili "highlight" tega dne, pozitivno sta presenetila bencinski C-Max pri dinamični vožnji in dizelska Kuga na "off-road" terenu. Po odličnem dnevu se pa zvečer prileže še odlični, sveže točeni Guinness! Super sobota z odlično družbo! Še več takšnih in podobnih eventov!

JG: Odlično je blo!! ;) upam da bo še kdaj kaj podobnega! ;)

JS: Noro je blo, še kdaj kaj podobnega:)

Več vtisov in gora fotografij vas čakajo tule.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol