Formula E: Moskva srečna za Nelsona Piqueta Jr.

8. 6. 2015
Deli

Letošnja deveta dirka Formule E, ki je v soboto potekala v Moskvi, je bila najbolj uspešna za brazilskega dirkača Nelsona Piqueta Jr., ki je zmagal in si pred londonsko dirko zagotovil 17 točk prednosti.

Piquet ima v skupnem seštevku za zdaj 128 točk, njegov najbližji tekmec Lucas di Grassi pa 111. Di Grassi je sicer dirko zaključil na drugem mestu pred tretjim Buemijem, a so ga s kaznijo za neupoštevanje pravil pri vožnji iz boksov pozneje prestavili na deveto mesto. Švicarski voznik je s 105 točkami tretji v skupnem seštevku. Po di Grassijevi degradaciji je se je na tretje mesto uvrstil Nick Heidfeld.

Odločilni trenutek dirke je sicer nastopil že na štartu, ko je Piquet prehitel Jeana-Erica Vergnena in si kmalu zagotovil nekaj sekund prednosti pred Vergnenom, di Grassijem in Buemijem. Vrstni red je ostal enak vse do postankov v boksih.

V drugem delu dirke je Piquet ostal v vodstvu, di Grassi, ki je prehitel Vergnena, pa je poskusil nadomestiti zaostanek. Nazadnje ga je zmanjšal na vsega 1,5 sekunde, a zaradi pregrevanja baterij ni mogel držati tempa. Piquet je končno čez ciljno črto zapeljal z dvema sekundama prednosti in osvojil svojo drugo zmago.

Za tretje mesto sta se borila Vergnen in Buemi, ki je po seriji hitrih krogov dohitel in po ostrem dvoboju z nekaj trki tudi prehitel Francoza. Vmes ju je dohitel še Heidfeld in Vergnena zrinil na peto mesto. Točke so osvojili še Daniel Abt, Salvador Duran, Antonio Felix da Costa, Nicolas Prost in novinec Justin Wilson.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja