Formule v Sevnici

Ta konec tedna se bo med Impoljco in Studencem pri Sevnici že desetič zapovrstjo odvijala gorska dirka, ki bo poleg državnega prvenstva veljala tudi za mednarodna prvenstva (Challenge, FIA evropski pokal in evropsko prvenstvo starodobnikov).

16. 5. 2007

Zato niti ni čudno, če so se na 85-članskem seznamu prijavljenih pojavili tudi dirkači formul, prototipov in zelo hitrih starodobnih vozil. Med vozniki okoli 500-konjskih formul F3000 so prijavljeni Vladimir Stankovič, Marjan Smrdelj, Marieto Nalon in ena redkih predstavnic ženskega spola, prikupna mladenka Gabriella Pedroni. S prav tako zmogljivimi prototipi se jim bodo zoperstavili nemški Slovenec Patrik Zajelšnik in Čeh Miroslav Fajkus.

Med turističnimi avtomobili je prav gotovo glavni favorit državni prvak Igor Dekleva (Alfa Romeo Alfa 156 ST), vendar pa ne smemo pozabiti niti na domačina Sama Valanta in Primorca Milana Bubniča z 'navitimi' Lanciami Deltami Integrale. Zato vabljeni v soboto (od 13.30 naprej) in nedeljo (cel dan) na avtomobilistično prireditev, ki vsako leto privabi veliko gledalcev. Vstopnina za oba dneva je 7 evrov.

Več na www.at-racing.si/racing.htm.