Frankfurt 2011: Opel

11. 10. 2011
Deli

Električni avtomobil, Astra GTC, Zafira Tourer in novi Combo.

Opel je poskušal presenetiti s študijo privlačnega in cenovno dosegljivega dvosedežnega električnega avtomobila z možnostjo serijske izdelave in imenom, ki se spominja nekaj njihovih električnih avtomobilov iz daljne preteklosti – RAK-om e.

Velik naj bi bil kot približno tretjina sodobnega majhnega avtomobila, njegov doseg je okoli 100 kilometrov, hitrost omejena največ na 120 km/h, možno pa ga je preurediti tudi tako, da doseže največ 45 km/h, in tako postane primerno prevozno sredstvo za mlade od 16. leta.

Opel je prvič svetu predstavil serijska modela, Astro GTC in Zafiro Tourer. GTC je kar precej drugačen od petvratne Astrine različice, samostojen kupejevski videz pa bo zagotavljal primerno število kupcev. Astra GTC bo kupcem na voljo od začetka prihodnjega leta. Že nekaj prej pa bo tu drugi rod Zafire, z dodatnim imenom Tourer (ker naj bi v prodajni ponudbi ostala dosedanja Zafira, ki pa je – po zgledu Astre – ne bodo preimenovali v Classic). Novi enoprostorec bo na voljo konec leta.

Na IAA pa je Opel predstavil še svoj novi rod lahkega dostavnika Comba, ki ga bo za svoje potrebe prejemal od Fiata (Dobló).

foto: VK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja