Frankfurt 2013: VW Golf Sportsvan

10. 9. 2013
Deli

Včasih je bil Golf Plus, odslej bo Golf Sportsvan. VW je v Frankfurtu predstavil uradno sicer konceptno tretjo karoserijsko različico Golfa, ki pa je v resnici že pripravljena na serijsko proizvodnjo.

Do spremembe imena je prišlo tudi zato, ker je za dosedanjega Golfa Plusa namreč v Nemčiji veljala tudi slabšalnica Golf za tiste s plus 50 (let). Novi Sportsvan bo bolj pisan na kožo tudi mlajši, aktivnejši populaciji.

S 4,34 metra dolžine je Sportsvan dovolj obvladljiv v mestni gneči, zaradi notranje prilagodljivosti (zadnja klop je na primer vzdolžno pomična za 180 milimetrov in deljiva v razmerju 40:20:40) pa je v njem vseeno veliko prostora.

VW Golf Sportsvan bo na trg prišel zgodaj naslednje leto, na začetku pa ga bodo lahko poganjali štirje turbobencinski (po dve različici 1,2 TSI in 1,4 TSI, ki jih poznamo že iz klasičnega Golfa) in dva turbodizla (1,6 TDI in 2,0 TDI). Štirikolesnega pogona Sportsvan ne bo dobil (temu bo namenjen CrossGolf), si bo pa moč vse motorje (razen najšibkejšega 1,2 TSI) zaželeti z menjalnikom DSG.

Cene? Po napovedih za malenkost višje od tistih za Golf Variant.