Frankfurt: BMW stavi na elektriko in šport - X7, i Vision Dynamics, Z4 in i3S

12. 9. 2017
Deli

Na BMW-jevem prostoru na frankfurtskem salonu izstopa predvsem študija razkošnega športnega terenca BMW Concept X7 iPerformance, s katero seveda napoveduje serijski izdelek, ki bo nosil ime BMW X7. V še bolj razkošno električno smer gre študija BMW i Vision Dynamics.

Concept X7 iPerformance, ki je nastajal v okviru strategije "Number one > next", je študija razkošnega športnega terenca za šest potnikov, ki jim je na voljo zelo razkošno urejen bivalni prostor z vrhunskim infozabavnim sistemom. Na to namiguje tudi s spektakularno zunanjostjo, izstopajočimi dimenzijami in skrbno premišljenimi proporcami karoserije, ki odraža tudi veliko mero dinamike, kot se spodobi za bavarsko avtomobilsko znamko. O pogonu je bilo sicer rečeno le to, da gre za priključno hibridno kombinacijo tehnologije eDrive in bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo, ki omogoča tudi električno vožnjo.

S študijo i Vision Dynamics napoveduje BMW-jev pohod v digitalno prihodnost, prav tako pa tudi novi avtomobilski razred. Gre za  štirivratni Gran Coupe z dosegom 600 kilometrov in največjo hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro, ki seveda izhaja iz električnega pogona. Električni športnosti je seveda prilagojena tudi zelo aerodinamična in minimalistična oblika. V Frankfurtu so pokazali tudi na Pebble Beach predstavljeno študija Concept Z4, ki napoveduje, da se bo tudi novi roadster imenoval BMW Z4 in ne Z5, kot so nekateri ugibali.

Omeniti velja še osveženi i3, ki je dobil še 'športno' izvedbo i3S in prenovljena X3 in serijo 6 GT.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"