Frankfurt: kitajski Chery z globalno linijo hibridov in električnih križancev napada evropski trg

12. 9. 2017
Deli

Kitajski Chery je za avtomobilski salon v Frankfurtu pripravil novo linijo svojih modelov, ki bodo namenjeni predvsem nastopu na svetovnih trgih. Prihaja tudi v Evropo.

Čeprav bodo modeli svetovne linije nosili enak Cheryjev znak kot kitajski modeli, bo šlo za posebno linijo, ki bo izhajala iz znamkinega novega oblikovnega jezika 'Life in Motion' (življenje v gibanju), ki ga je zasnoval njihov glavni oblikovalec James Hope.

Močnejši evropski nastop napoveduje študija križanca Exeed TX, ki bo lahko imel hibridni, priključno hibridni ali električni pogon. Za trg bodo najprej pripravili priključni hibrid, ki ga bo poganjala kombinacija 110-kilovatnega 1,5-litrskega bencinskega motorja in 85-kilovatnega elektromotorja. Pospeševanje do 100 kilometrov na uro bo trajalo 6 sekund, največja hitrost bo 200 kilometrov na uro, električni doseg pa bo znašal 70 kilometrov. Svoje zamisli so prikazali še s študijo športnega terenca Tiggo Coupé Concept, ki so ji namenil 120-kilovatni elektromotor v kombinaciji z litij-ionskimi baterijami. Do 100 kilometrov na uro pospeši v sedmih sekundah in doseže največjo hitrost več kot 200 kilometrov na uro, doseg pa znaša dobrih 500 kilometrov. Chery je v Frankfurt pripeljal še svoja najnovejša avtomobila Tiggo 5x in Tiggo 7.

Chery sicer v prihodnjih letih načrtuje močnejši nastop v Evropi, pri katerem bodo pomembno vlogo igrali predvsem avtomobili iz nove modelne linije, ki se bo osredotočal predvsem na križance in športne terence. Med drugim bodo odprli tudi evropsko središče za oblikovanje ter raziskave in razvoj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja